Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Οι “καμπάνες” του Αδωνι σε ασφαλιστικές εταιρίες…και η προστασία των καταναλωτών


·         Μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να είναι φιλική στο επιχειρείν και την ιδιωτική ασφάλιση  και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο αγαπημένος υπουργός του κλάδου…αλλά δεν “χαρίζει και κάστανα”.

·         Και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε ότι  σε ένα χρόνο θητείας στο υπουργείο Ανάπτυξης, που έχει στην εποπτεία και την προστασία του καταναλωτή, έριξε πρόστιμα σε  ασφαλιστικές για αθέμιτες πρακτικές.

·         Το πρώτο πρόστιμο έπεσε  περασμένο Σεπτέμβριο και ήταν 240.000 ευρώ (λεπτομέρειες  ΕΔΩ ) ) για  μονομερή αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης.

·         Χθες ανακοίνωσε ότι έπεσε και δεύτερο πρόστιμο  100.000 ευρώ για αναπροσαρμογή ασφαλίστρων επίσης σε ισοβιο νοσοκομειακό συμβόλαιο (λεπτομέρειες ΕΔΩ )

·         Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα πρόστιμα πέφτουν αλλά ονόματα εταιριών δεν αναφέρονται…γιατι δεν το προβλέπει η νομοθεσία ή γιατί η εταιριά έχει δικαίωμα ένστασης άρα θα δυσφημιστεί ενώ μπορεί να δικαιωθεί από την ένσταση!

·         Αυτό όμως δεν παίζει σε καμία άλλη χώρα ακόμα και σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες από τις οποίες υποτίθεται είμαστε πιο προχωρημένη χώρα. Εκεί τα  ονόματα ανακοινώνονται και από τον επόπτη των ασφαλιστικών εταιριών 

·         Μήπως τελικά πρέπει να βρεθεί μία λύση στην διπλή εποπτεία που υπάρχει στην Ελλάδα σε αυτές τις περιπτώσεις.

·         Η Τράπεζα της Ελλάδος εποπτεύει τις ασφαλιστικές για λειτουργικά και κεφαλαιακά ζητήματα ή Γραμματεία Καταναλωτή για καταναλωτικά.

Και κάπου εδώ χάνεται η μπάλα.

πηγή : asfalisinet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου