Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Πιστοποίηση: γίνεται σωστή προετοιμασία και αξιολόγηση;


Διάβασα το άρθρο του αγαπητού φίλου και παλαιού συναδέλφου Κώστα Παπαϊωάννου στο   NEXTDEAL και είδα ότι η αποτυχία ήταν αρκετά μεγάλη για τους συμμετέχοντες!


Αναρωτήθηκα τι συμβαίνει  και υπάρχει αυτή η μεγάλη αποτυχία?

Σίγουρα όλοι που συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία, έχουν σκοπό να  ξεκινήσουν και να ασκήσουν αυτό  το σημαντικό για την κοινωνία επάγγελμα. 


Επειδή  είμαι αρκετά έμπειρος στην εκπαίδευση και γενικά στον χώρο της ασφάλισης, αναρωτιέμαι μήπως δεν γίνεται κάτι σωστά, όσον αφορά την προετοιμασία των υποψηφίων?


Μήπως ο τρόπος και η διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται στο «πόδι» ? Μήπως το άγχος της επιτυχίας, που αποβλέπει σε επαγγελματική σταδιοδρομία  και  την εύρεση οικονομικών πόρων συμβάλλει σε αυτό? 


Νομίζω  ότι όλες αυτές οι ερωτήσεις που θα πρέπει να μάθουν  όταν  κληθούν να δώσουν εξετάσεις   να μην είναι  παπαγαλία , αλλά να  τις  εμπεδώσουν για να μπορέσουν να γίνουν σοφοί ξεκινώντας το λειτούργημα αυτό, που θα τους  προσφέρει  ένα επάγγελμα , με  καλές  οικονομικές απολαβές για να επιβιώσουν .


Άλλο ερώτημα είναι αν η στρατολόγηση που γίνεται,  είναι ικανή να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες  των δοκιμασιών της απόκτησης στης διαπίστευσης ?

 Και βέβαια η εκπαίδευση αυτών είναι η κατάλληλη   να δώσει τα πρώτα βήματα της προσαρμογής ?


Γενικά η  ερώτηση  είναι : γίνεται η σωστή εκπαίδευση ? 

Συμφωνώ με τον Κώστα Παπαϊωάννου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου