Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Βρούτσης: Η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι απαραίτητη στην Υγεία & τα Συνταξιοδοτικά




Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Προέδρου του, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου προκειμένου να παρουσιάσει και να αναλύσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που αυτές τις μέρες έχει κατατεθεί και θα είναι προς ψήφιση στη Βουλή. 

Ο Υπουργός παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δήλωσε αισιόδοξος για το νέο προς ψήφιση νόμο που ο ίδιος και οι συνεργάτες του συνέθεσαν καθώς θα έχει κοινωνικό πρόσημο, θα αντέξει σε βάθος χρόνου και τέλος θα έχει αναπτυξιακή λογική και προοπτική. Ένας νόμος που σύμφωνα με τον ίδιο, θα βοηθήσει στην αύξηση της απασχόλησης, θα μειώσει την παραβατικότητα σε ό,τι αφορά το φορολογικό και τη φοροδιαφυγή, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας και θα καλλιεργήσει στον κόσμο το αίσθημα της Ασφαλιστικής Συνείδησης.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Υπουργός είναι αισιόδοξος είναι διότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνοδεύεται από δύο μελέτες οι οποίες αναλύουν και εξηγούν τη βιωσιμότητα και τις επιπτώσεις της. Μια μελέτη επάρκειας των συντάξεων που εκπονήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μια αναλογιστική μελέτη των κύριων και επικουρικών συντάξεων που εκπονήθηκε από την Ανεξάρτητη και Εθνική Αναλογιστική Αρχή.   
Μελέτες οι οποίες έλειπαν από τον προηγούμενο νόμο Κατρούγκαλου και όπως ο ίδιος υποστήριξε ήταν και ο βασικός λόγος που το ΣτΕ κατάργησε. 
Σε ό,τι αφορά την Ιδιωτική Ασφάλιση, σε ερώτηση που του έγινε από παρευρισκόμενο στη συζήτηση, ο Υπουργός αναφέρθηκε στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει η θέση που υποστήριζε και προεκλογικά. Ότι δηλαδή, η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι απαραίτητη και αναγκαία και στην Υγεία και στα Συνταξιοδοτικά. Απαραίτητα και πολύ σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση μιας συμπληρωματικής σύνταξης ή μιας συμπληρωματικής παροχής στον κλάδο της υγείας.  
Μάλιστα όπως είχε παραδεχθεί και στο παρελθόν, είπε ότι και ο ίδιος και η οικογένειά του έχει ασφάλιση υγείας στον ιδιωτικό τομέα κάτι έχει λειτουργήσει πολύ θετικά ως συμπληρωματική κάλυψη και όχι υποκατάστατο. Αυτό που κατά τον ίδιο πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη φορολογία – περισσότερο – προκειμένου να στηριχθεί ο τρίτος πυλώνας. Για το δεύτερο πυλώνα που αφορά τα επαγγελματικά ταμεία ο Υπουργός δήλωσε πως είναι υπέρμαχός τους, καθώς επί δικής του θητείας το 2012 φτιάχτηκαν τα πρώτα ανοίγοντας το δρόμο. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τα επαγγελματικά ταμεία η οποία είναι ήδη στη Βουλή.    
πηγή : insurancedaily.gr 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Παρατήρηση : Ένα πολύ καυτό θέμα για τον Έλληνα πολίτη , που όπως φαίνεται παίρνει "σάρκα και οστά" , έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών.
Το πρόβλημα όμως που εντοπίζεται στον πολίτη, είναι  η οικονομική κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Θα πρέπει να υπάρξει και μια σχετική βοήθεια από το κράτος, μια συμετοχή στα προγράμματα που θα επιλέξουν οι ασφαλισμένοι με τις εταιρίες τους. 
Αυτά ως προς τα προγράματα υγείας και σύνταξης. 
Οι πολίτες βέβαια θα πρέπει να "σκύψουν" και σε  άλλες ασφαλίσεις, όπως είναι των γενικών ασφαλειών. Σίγουρα τα καλά προγράμματα Πυρός με την κάλυψη των υπολοίπων κινδύνων και σεισμού, θα είναι μια σημαντική λύση για το κράτος και τους ιδίους.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου