Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Ασφάλειες Δημ. Χριστόφιλος

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Αλλάζουν τα δεδομένα στις εταιρίες των οχημάτων;




Το φαινόμενο των ασφαλιστικών με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, που άνθισε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα με άξονα τον πολύπαθο κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων, φαίνεται να ξεφουσκώνει.
Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, και συνδέεται με τις νέες διαδικασίες εποπτείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν δημιουργήσει οι οδηγίες Solvency ΙΙ ( εποπτικά κεφάλαια ) και IDD σχετικά με την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.
Επιπλέον με τις προοπτικές ανόδου της Ελληνικής Οικονομίας της αύξησης της κυκλοφορίας οχημάτων και των τροχαίων ατυχημάτων τα περιθώρια για πτωχευτικά ασφάλιστρα, που είναι βασικό χαρακτηριστικό αυτών των εταιριών, μειώνονται.
Αυτοί ο δύο βασικοί παράγοντες θα μειώσουν αισθητά τον αριθμό των ασφαλιστικών εταιριών που έχουν έρθει στην Ελλάδα με καθεστώς ΕΠΥ καθώς κρίνονται επισφαλείς και τα τελευταία δυο χρόνια από αυτές τις εταιρίες μια βάρεσε “κανόνι” η Enterprise με έδρα το Γιβραλτάρ και δυο διέκοψαν τις εργασίες τους σε νέες ασφαλίσεις. 
Συγκεκριμένα η ELITE INSURANCE COMPANY LIMITED, επίσης με έδρα το Γιβραλτάρ, τον Ιούλιο του 2017 , και πρόσφατα η Alpha Insurance A/S με έδρα την Δανία.
Ετσι εκτιμάτε ότι στο μέλλον αυτές εταιρίες που αξιοποιούν το Καθεστώς της Ελεύθερης παροχής Υπηρεσιών θα αναγκαστούν να φύγουν η να κάνουν εγκατάσταση υποκαταστήματος στην Ελλάδα .
Πάντως από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών προσεγγίζουν το θέμα αυτό με νέα λογική, ώστε να σταματήσουν οι ευκαιριακές παρουσίες ΕΠΥ στην Ελλάδα και όσες παραμείνουν, να ενταχθούν και στον φιλικό διακανονισμό ατυχημάτων ακολουθώντας κανόνες που εφαρμόζονται και για τις ασφαλιστικές του κλάδου αυτοκινήτου με έδρα η υποκατάστημα στην χώρα.
 asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου